XL Hair

Haarverlies en dunner wordend haar:

Helaas krijgen velen van ons ermee te maken, dunner wordend haar en haaruitval. De oorzaken hiervan kunnen heel divers zijn, zoals erfelijke aanleg en hormonale afwijkingen.

Het overkomt zowel mannen als vrouwen, maar bij mannen wordt het ‘gewoner’ gevonden dan bij vrouwen. Toch hebben veel vrouwen er ook mee te maken, en ze hebben er over het algemeen nog meer moeite mee dan mannen. Met XL Hair krijgt u een doeltreffende behandeling tegen haaruitval en stimuleert u de haargroei.

XL
XL-1a

Wat is XL Hair?

Tijdens de behandeling worden er, door middel van oppervlakkige injecties (Mesotherapie) een complex in de huid gebracht. Het XL Hair complex bestaat uit hyaluronzuur, vitamine, groeifactoren (FGF) en een biorevitalisatie complex.

Samen zorgen deze stoffen ervoor dat de haarzakjes die onvoldoende voedingsstoffen hebben, worden gevoed en opnieuw worden geactiveerd. Dunner wordend haar wordt hiermee aangepakt. Het resultaat is dikker en steviger haar. Om de XL Hair behandeling uit te voeren moeten er haarzakjes aanwezig zijn in de hoofdhuid. Deze behandeling kan niet uitgevoerd worden waar het haar volledig weg is. De XL Hair behandeling leidt niet tot het ontstaan van nieuwe haarzakjes, maar het opnieuw activeren van een gezonde haargroei in de bestaande haarzakjes.

Resultaten uit klinisch onderzoek:

Bij een klinisch onderzoek deden 47 patienten mee, waarvan 32 vrouwen en 15 mannen, met milde tot ernstige haaruitval. De patiënten volgden het behandelprotocol:
• De mannen kregen 6 behandelingen met XL Hair®, aangevuld met thuisgebruik van AD Hair Energizer Hairspray. Na 12 weken stopte de haaruitval bij 41% van de mannen. Na 24 weken was nieuwe haargroei significant toegenomen, namelijk bij 63% van de mannen.
• De vrouwen kregen 8 behandelingen met XL Hair®, aangevuld met thuisgebruik van AD Hair Energizer Hairspray. Na 12 weken stopte de haaruitval bij 61% van de vrouwen. Na 24 weken was nieuwe haargroei significant toegenomen, namelijk 73% van de vrouwen.
• Zowel de mannen als de vrouwen gaven een zeer hoge tevredenheid aan. Bij 85% was er een zichtbare verbetering waarneembaar.

Indicaties:

  • alopecia androgenetica
  • alopecia areata
  • andere, niet verlittekende vormen van haaruitval
  • er moeten nog haarfollikels aanwezig zijn

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Een behandeling voor mannen bestaat uit 6 sessies, voor vrouwen uit 8 sessies, waarbij de eerste 4 behandelingen wekelijks plaatsvinden en daarna eens per twee weken. Het gebied waar haaruitval plaatsvindt, wordt behandeld.

Om de kuur te ondersteunen gebruikt u thuis 3 aanvullende producten.

Welke resultaten kunt u verwachten?

Tijdens het intakegesprek worden de verwachtingen besproken. Het is belangrijk dat u een behandelplan volgt. Dit betekent dat u de kuur volledig afmaakt en ondersteunende producten gebruikt. Dat zijn onder meer de ‘Hair Energizer Spray’, Daily Care Scalpfit en Daily Care Revitalix.

Belangrijk om vooraf rekening mee te houden: deze behandeling vraagt geduld. De meeste cliënten ondervinden na 4 tot 5 behandelingen dat het haar niet meer uitvalt. Na 6 à 9 weken zijn er vaak wat witte haartjes zichtbaar. Pas na 6 maanden kan goed worden geëvalueerd of er nieuwe haargroei heeft plaatsgevonden. De levenscyclus van een haarfollikel is 3 maanden en het kost tijd voordat nieuw geproduceerde haren zijn uitgegroeid en zichtbaar worden.

voor-na2